placuszki bezglutenowe

Od jakiego艣 czasu eksperymentowa艂am z r贸偶nej ma艣ci placuszkami bezglutenowymi, jednak konsystencja tych偶e zawsze musia艂a by膰 dopracowywana na bie偶膮co. Te s膮 艂atwe i wyjd膮 na pewno 馃檪

Czas: 15 minut

Sk艂adniki na 3-4 porcje

  • 75 gram m膮ki ry偶owej
  • 25 gram m膮ki ziemniaczanej,
  • 1 艂y偶eczka bezglutenowego proszku do pieczenia
  • 1 dojrza艂y banan
  • 180 ml mleka ro艣linnego
  • 30 gram mas艂a klarowanego, roztopionego i przestudzonego
  • dowolne owoce do podania, syrop klonowy lub mi贸d

Przygotowanie:

Wszystkie sk艂adniki wrzucamy do blendera i miksujemy, sma偶ymy bez t艂uszczu na patelni – mo偶na ewentualnie tylko przetrze膰 j膮 r臋cznikiem zamoczonym w oleju lub ma艣le.

Podobne wpisy